V Pavlovciach sa pripravujú na 2. majstrovstvá Slovenska ťažných koní

02.09.2005 Celý región

Pavlovce 2. septembra (TASR) - Samospráva v obci Pavlovce vo Vranovskom okrese sa pripravuje na 2. majstrovstvá Slovenska ťažných koní. Podujatie sa uskutočn...
Pavlovce 2. septembra (TASR) - Samospráva v obci Pavlovce vo Vranovskom okrese sa pripravuje na 2. majstrovstvá Slovenska ťažných koní. Podujatie sa uskutoční 10. októbra v tamojšom areáli Breziny.

Zápoliť budú v štyroch disciplínach, napríklad v rýchlostnej so záťažou, v nakladaní siahovice na čas a pod. Majstrovstvá sa začnú sprievodom obcou a vyvrcholia večernou veselicou, doplnil informácie starosta Jozef Kočiš. Spoluorganizátorom je Asociácia furmanov Slovenska, Občianske združenie Miniregión 21 a Prešovský samosprávny kraj.
Po zlom hospodárení starého vedenia obecného úradu v uplynulom volebnom období a po zavedení nútenej správy v apríli tohto roka sa situácia v obci stabilizuje. \"Život beží navonok v normálnych šľapajach, svedectvom čoho sú aj pripravované preteky, \" uviedol dnes pre TASR Kočiš. Po prijatí krízového rozpočtu, ktorý predstavuje aj s financiami na školstvo približne päť miliónov korún, sa rovnako vysoký dlh podarilo obecnej samospráve znížiť na asi milión korún. Napriek nútenej správe a skutočnosti, že gro financií ide na splácanie starých dlhov, pokračuje obec v plánovaných akciách. Na výstavbu nového vodovodu, vodojemu a opravu cintorína a obecných budov využíva asi 10 miliónov korún z fondu Európskej únie Sapard.
 

Vyberte región

mark